Présentation

The Domaine of Nerleux, Black Wolves in old French, is based in St Cyr en Bourg for 9 generations. This 47 hectares family property will charm you with its  buildings dating from the XVII and XVII century, constructed from tuffeau stone. Tuffeau, is the limestone rock of our region is also the essential component from our soils. A generous soil, with the ability to absorbe excess water and then return it at the most appropriate moment which results in ample and subtle wines with sleek tannins.

Combining traditional and modern methods, Régis and Amélie do everything they can to offer you not only wines typical of our appellation but also some more surprising wines. Regularly recognised with awards, the wines reflect the expertise of wine growers who are committed to preserve the heritage that was handed to them.

 Our planting comprises :

– 38 hectares of Cabernet franc (Saumur Champigny, Crémant de Loire rosé, Saumur rosé)

– 8 hectares of Chenin (Saumur Blanc, Coteaux de Saumur, Crémant de Loire blanc & rosé)

– 1 hectare of Chardonnay (Crémant de Loire blanc)

 Le Domaine de Nerleux, Loups Noirs en vieux français, est ancré sur les terres de St Cyr en Bourg depuis 9 générations. Cette propriété familiale de 47 Ha vous charmera par ses bâtisses du XVIIème et XVIIIème siècle construites en pierre de tuffe. Le tuffeau, roche calcaire de notre région est aussi le composant essentiel de nos terroirs. Généreux, il a la faculté d’absorber les excédents d’eau pour les restituer aux moments les plus opportuns et donner ainsi des vins amples et souples aux tanins soyeux.

Alliant tradition et modernité, Régis et Amélie mettent tout en oeuvre pour vous Amélie et Regis Neau
proposer des vins typiques de nos appellations mais également des cuvées plus étonnantes. Régulièrement récompensées, elles reflètent le savoir-faire de vignerons qui ont à coeur de préserver le patrimoine qui leur a été confié.

Le détail de notre encépagement est le suivant :

– 38 hectares de Cabernet franc (Saumur Champigny, Crémant de Loire rosé, Saumur rosé)

– 8 hectares de Chenin (Saumur Blanc, Coteaux de Saumur, Crémant de Loire blanc & rosé)

– 1 hectare de Chardonnay (Crémant de Loire blanc)